9 Nisan 2014 Çarşamba

Onların İşi Görülsün Diye Gece Guzduz Calismak


Mal kaçırır gibi yani hırsızlamasına iş yapan idarelerin tuttuğu taşeronların taşeronlarının taşeronları yanında “işine gelirse” koşullarında çalışan işçiler, cinayete kurban gidiyorlar.

17 Şubat tarihinde İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen AOÇ arazisindeki Başbakanlık Hizmet Binası şantiyesi, Başbakan’ın ilgili kararı tanımayacağı yolundaki açıklamaları üzerine yapımı hız kesmeden devam etmiş, ilk kararın ardından gelen yeni kararlar da bu Belediye Başkanı ve Başbakan'ın bu kanun tanımaz iradesi tarafından dikkate alınmamıştı.

Hukuka rağmen sürdürülen Başbakanlık hizmet binası inşaatına şimdi de kan karıştığı haberleri gündeme geldi. Başbakanlık inşaatında Savaş Oğuz adındaki bir teşaron işçinin iskeleden düşerek yaşamını yitirdiğini, ancak bunun kamuoyundan saklandığı
söyleniyor.
Yargı kararına rağmen inşası süren Başbakanlık Hizmet Binası’nda çalışırken yaşamını yitiren işçi Savaş Oğuz’un ağabeyi Suat Oğuz, işçilerin geceli gündüzlü çalıştırılmasının kardeşinin canına mal olduğunu söylediç Oğuz, AOÇ’deki Başbakanlık Hizmet Binası inşaatının aceleye getirildiğini belirterek, “Hukuken durdurulan bir inşaat nasıl işçi çalıştırılıyor” diye sordu. Kardeşi ve diğer işçilerin gerekli önlemler alınmadan geceleri de çalıştırıldıklarını ifade eden Oğuz, “Çelik halat yok, göz gözü görmüyor. Ancak inşaat hemen bitsin diye gece-gündüz çalıştırmışlar” dedi. “Taşeron firma üstünü örtmek istiyor. Firma hakkında dava açtık” diyen Suat Oğuz, kardeşinin ölümünün sorumlularının cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. (EvrenselGazetesi haberi)


1 yorum:

  1. Şu alemde nihayet benim gibi düşünen birilerinin bloğuna rastladım.Çalışmaktan nefret ediyorum dediklerimin "tembel" yakıştırmaları arasında geçti ömrüm. Her pazar gecesi ertesi sabah sevmediğim ama gitmeye mecbur olduğum işime gidecek olmanın stresiyle uykusuz geçen gecelerimden bahsettiğimde "amannn sende yıllardır klasik p.tesi sendromundasın aş artık" lardan bıktım artık. Ben çalışmaktan değil sömürülmekten , hayatımın en güzel çağlarını sevmediğim işlerde sevmediğim insanların yanında tüketmekten nefret ediyorum. Ve sevdiği işi yapan insanların o gözlerindeki ışıltıya hiçbir zaman sahip olmayacağımın bilinciyle ömür törpülüyorum. Çok güzel bir blog sağol varol

    YanıtlaSil

Hayatın Mekaniği