2 Nisan 2013 Salı

Antijob!

Antijob, Rusya kaynaklı bir çalışma karşıtı (tekrar edelim; "job" anlamında bir çalışmaya, anti-kapitalist bir tavır bu) yapılanma.

http://antijob.net

Aslında ilk bakışta görünen ve isminden ilk bakışta akla gelen bu ama daha açılış sayfasında dertlerinin daha fazla olduğunu görüyoruz:


рессовывается в обезличенные денежные знаки, которых постоянно не хватает для осуществления наших желаний и потребностей. Antijob - это не только черный список работодателей и отзывы о работодателях, но и место для координации сил в классовой борьбе.

Kaba çevirisi ile: "Hayatımızın ciddi bir kısmında çalışmak zorundayız. Zaman, hiçbir zaman ihtiyaç ve isteklerimizi karşılayamayacak şekilde banknotların arasına sıkışmış durumda. Antijob, sadece patronların kara listesini ve çalışanların buna dair görüşlerini derleyen bir yer değil, ayrıca sınıf savaşının dinamikleri için bir koordinasyon platformudur."


Sitede, hareketin manifestosu yanısıra patron kara listesi veri tabanına giriş, forum sayfası, haberler ve destekçiler tarafından işyerlerinden aşırılan zamanların hikayeleri yanında el konulan eşyaların resim ve videoları da bulunuyor.

Keyifli seyahatler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatın Mekaniği